Șapte secrete de film, despre care actorii și regizorii nu vorbesc niciodată

Află acum 7 secrete de pe platourile de film!

Să creezi un film poate fi un proces lung și dificil, mai ales atunci când povestea este una complicată, când bugetul este restrâns, iar actorii nu sunt pregătiți corespunzător. Te-ai întrebat vreodată cum se filmează scenele în ploaie? Sau de ce unele staruri de cinema arată așa de bine pe marile ecrane? Sau cum reușesc unii actori să aibă atât de multe skill-uri? Noi am aflat câteva secrete din spatele camerelor de filmat, așa că iată ce se întâmplă de fapt pe un platou de filmare!

Există mai multe seturi de haine

Pentru filme, producătorii folosesc mai multe seturi de haine identice, în cazul în care acestea sunt distruse sau se murdăresc. De asemenea, aceleași haine sunt necesare și pentru dublurile actorilor. Iar uneori, starurile vin cu lucrurile lor personale de acasă. Spre exemplu, Jeff Bridges a purtat chiar hainele sale, în filmul „The Big Lebowski”.

Membrele amputate

Dacă unul dintre personaje trebuie să aibă o mână sau un picior amputat, atunci actorii sunt nevoiți să poarte ciorapi verzi sau să își acopere cu un material verde zona care urmează a fi „amputată” în post-producție.

Condițiile meteo

Pentru a crea anumite condiții meteo, producătorii apelează la diferite trucuri. Spre exemplu, pentru o scenă în ploaie, apa este turnată de la înălțimi mari, prin furtunurile conectate la hidranții pentru incendii. În schimb, pentru scenele de iarnă, zăpada este confecționată din plastic sau hârtie. Iar uneori, se folosesc diferite produse pe bază de săpun, care se pun într-un aparat special, care creează un soi de fulgi de zăpadă.

Look-ul perfect

Probabil ai observat că mulți actori arată mult mai bine pe marile ecrane, decât în realitate, iar asta se datorează machiajului, dar și serviciilor de digital retouching. Această tehnologie este extrem de scumpă, și se folosește doar în cadrul filmelor cu bugete mari. Cei care se ocupă de editarea imaginilor, pot șterge ridurile, petele sau coșurile de pe chipurile actorilor, le pot micșora nasul, sau le pot face picioarele mai lungi starurilor de film.

Înălțimea actorilor

Dacă regizorul consideră că actorul ar trebui să aibă o anumită înălțime, acest lucru se poate rezolva foarte ușor, cu ajutorul unor pantofi cu platformă. Robert De Niro a purtat o asemenea pereche, în timpul filmărilor pentru The Irishman. Iar la fel a făcut și Daniel Craig, în filmul „Quantum of Solace”, pentru a fi la fel de înalt ca Gemma Arterton.

Trailerul filmului

Trailerele filmelor sunt realizate de obicei de agențiile de marketing. Acest proces poate să dureze chiar și 18 luni, iar pentru un asemenea proiect concurează mai multe companii. De cele mai multe ori, trailerele sunt finalizate cu puțin timp înainte ca filmul să ajungă în cinematografe. De asemenea, trailerele sunt testate pe focus-grupuri, pentru ca producătorii să vadă care este potențialul peliculei, în funcție de anumite categorii de vârstă.

Dublurile

Dublurile nu trebuie să arate mereu ca actorii din film. Pe lângă cascadoriile periculoase, aceștia sunt angajați și pentru a le fi filmate anumite părți ale corpului, sau pentru skill-urile speciale pe care le au.

Spre exemplu, în scena celebră din „Titanic”, în care Jack o desenează pe Rose, mâna care apare în cadru nu este de fapt a lui DiCaprio, ci a regizorului James Cameron, care este un bun desenator.